Interview Ellen Vekemans

NAAM: Ellen Vekemans
LEEFTIJD: 38 jaar
BEZIGHEDEN: zorgcoördinator op een lagere school (mijn werk én mijn passie), lopen, katten, alles wat met gezonde levensstijl te maken heeft, natuur, reizen, bijscholingen volgen, steeds op zoek om de beste versie van mezelf te worden.
MANTRA ‘Alles komt altijd goed… hoé dan ook… ‘
‘Doén!’

Hoe maakte je kennis met Heal Your Voice, Speak Your Truth?

Ik kende Valerie al van andere trajecten die ik bij haar volgde. Afgelopen zomer kreeg ik een mail van haar waarin ze haar nieuwe traject voorstelde. Haar enthousiasme, haar echtheid en authenticiteit lieten zich in de mail duidelijk voelen. Dát, maar ook het vertrouwen dat ik heb in Valerie heeft me doen beslissen om ervoor te gaan.

Waarom heb je je ingeschreven?

Ik geloof dat bepaalde dingen niet zomaar op je pad komen, dat je niet te lang moet twijfelen en gewoon moet doén!

Wat waren dan de grootste momenten van transformatie?

Mogen stilstaan, gehoord worden, waardering en dankbaarheid voelen, (h)erkenning, de kracht van kleine stapjes, je waarheid mogen hebben, oefenkansen om je waarheid uit te spreken, de kracht van gelijkgestemden, confrontaties aangaan, tijd krijgen om ten volle aanwezig te zijn, ervaringen, openheid en vertrouwen kunnen/mogen delen.

Door al deze dingen te mogen ervaren zie je opnieuw de kracht ervan in. Je voelt wat het met jezelf doet als mens. Het heeft mij doen inzien hoe belangrijk het is om deze waarden mee te nemen in het dagelijks leven, zowel voor mezelf als naar anderen toe.

Heeft de cursus ook een impact gehad op je privé-leven? Jouw werk?

Op momenten dat ik door iets geraakt word (positief of negatief) ga ik nadenken over wat er precies voor zorgt dat ik geraakt word.

Waar ik mezelf vroeger ‘dom’ kon vinden of ‘weinig verdraagzaam’ omdat ik voelde wat ik voelde, heb ik het nu weten te waarderen, ik ga ermee aan de slag.

Soms is ‘aan de slag gaan’ vooral ‘mezelf beter leren kennen’. Soms is ‘aan de slag gaan’ mensen aanspreken om mijn waarheid te zeggen.Tot nu toe zijn die momenten waarop ik mijn waarheid uitsprak alleen nog maar succeservaringen geweest. Mensen waarderen het.

Hoe belangrijk was de groep voor jou?
De kracht van de groep zit ‘em vooral in het kunnen delen van ervaringen.
Jezelf herkennen in anderen, je begrepen en gesteund voelen. Merken dat andere mensen, hoe perfect ze ook lijken, ook met dingen worstelen. Succeservaringen kunnen delen. Waardering uitspreken en durven toelaten. Er was voldoende veiligheid en vertrouwen om dat te kunnen toelaten.

Wat heeft Heal Your Voice, Speak Your Truth jou concreet opgeleverd?

Voor mij was het vooral een proces van bewustwording. Doe ik nog steeds de dingen die ik doe? Ja! Zijn er nog steeds dingen waarmee ik in strijd lig? Ja! Maar ik vind dat nu niet meer zo erg! Dàt is wat ik geleerd heb! Het mag er zijn. Ik spring er bewuster mee om. Nog steeds sta ik in mijn comfortzone-cirkel, maar af en toe steekt er al eens een teentje over de rand! 😉

Was Heal Your Voice, Speak Your Truth de investering waard?

Ik kijk met heel veel dankbaarheid naar het traject terug. Dankbaarheid naar de andere deelnemers, dankbaarheid naar Valerie. Haar kennis, haar aanpak, haar stem, haar ‘zijn’ maken het plaatje compleet. Ze doet dit vanuit een intrinsieke motivatie die zo sterk is, vanuit een geloof naar elke deelnemer dat zo groot is, dat je niet anders kan dan er iets positiefs uithalen. Ze geeft de richting aan, maar deinst er tegelijk niet voor terug ook in haar leven te laten kijken. Heel puur en heel echt.

Wat zou je willen meegeven aan een potentiële deelnemer voor het traject?

Het is niet aan mij om anderen te overtuigen. Zelf ben ik een ongelooflijke twijfelaar.
Voel je echter dat het traject je aanspreekt, dat het je triggert? Voel je je aangesproken of wekt het een bepaalde emotie los? Weet dan dat het je misschien wel iets wil zeggen…

En stap je er uiteindelijk in… geniet er dan van! Het is de moeite waard: voor jezelf en voor de mensen rondom jou.