Interview Jasmien Wynants

NAAM: Jasmien Wynants
LEEFTIJD: 33
BEZIGHEDEN: Project Manager bij Flanders DC, passie voor duurzame en Belgische mode.

FAVORIETE SPREUK:
 The best way to predict the future, is to design it. (Buckminster Fuller)

Hoe maakte je kennis met de training Your Voice, Your Mission?

Ik was op zoek naar een training om mijn presentatie skills bij te schaven naar aanleiding van een presentatie die ik moest geven op mijn werk en zo ben ik bij Valerie terecht gekomen.

Wat wilde je graag uit deze training halen?

Ik geef geregeld presentaties voor mijn werk en kreeg vaak ademnood daarbij. Daarnaast draagt mijn stem niet erg ver dus ging ik op zoek naar iemand die me specifiek met die twee zaken kon helpen.

Als frequente spreker heb je al veel ervaring opgedaan in public speaking. Wat kon Your Voice, Your Mission jou nog bijleren?

Ik kreeg niet wat ik verwachtte, maar veel meer. Valerie werkte heel persoonlijk met me op de achterliggende zaken zoals zelfvertrouwen en omgaan met perfectionisme. Helemaal niet waaraan ik dacht te gingen werken, maar veel zinvoller dan waarvoor ik eigenlijk kwam!

Wat is je het meeste bijgebleven? Welke inzichten waren doorslaggevend?

Dat je moet vertrouwen op je eigen kunnen en moet durven loslaten. Dat het helemaal oké is dat dingen niet 100% perfect verlopen én dat je nooit een presentatie kan geven die 100% van de aanwezigen goed zal vinden (en dat dat ook niet hoeft).

Hoe heb je de training en de begeleiding ervaren?

Als zeer zinvol. Niet alleen voor dat ene moment, maar voor alle presentaties die nog zullen volgen en eigenlijk ook een heel stuk daarbuiten. Het was heel aangenaam om met Valerie samen te werken en de tijd vloog telkens voorbij. Jammer dat het al voorbij is! J 

Je was één van de sprekers met Close The Loop op de Fashion Talks 2019. Prachtige foto’s! We hebben hier naartoe gewerkt. Je bent als één van de beste sprekers uitgekozen! Hoe en aan wat kon je tijdens jouw speech merken dat het echt helemaal goed ging?

Tijdens mijn speech bleef ik erg gefocust en in het moment, maar kon ik toch de mensen in het publiek aankijken, herkennen en toespreken zonder dat me dat afleidde of van de kaart bracht.

Vooral erna kreeg ik erg veel positieve, maar vooral ook de juiste feedback: dat ik mensen heb weten te raken, dat sommige zaken best wel hard aankwamen en ik hen had wakker geschud, maar ook dat ze met een positief gevoel achter bleven en helemaal klaar waren om zelf actie te nemen, geloofden dat ze zelf een steentje konden bijdragen aan een meer duurzame mode-industrie. Dat waren ook de doelstellingen die Valerie en ik samen hadden gedefinieerd.

Wat heeft deze training jou concreet opgeleverd?

  • Een stukje meer zelfvertrouwen, iets waar ik al lang aan timmer maar dit was een eerste duidelijke en concrete stap in de goede richting!
  • Leren loslaten en beseffen dat alles niet altijd 100% perfect moet zijn.

Was Your Voice, Your Mission de investering waard?

Sowieso!

Over Jasmien

Jasmien werkt voor Flanders District of Creativity, de organisatie die creatieve ondernemers uit Vlaanderen ondersteunt, promoot en verbindt.

Ze bouwde daar aan het Close The Loop platform en gidst zo mode-ondernemers richting een duurzame, circulaire economie. In dat kader bracht ze op Fashion Talks (de tweejaarlijkse conferentie waarvoor in 2019 meer dan 850 modeprofessionals naar de Antwerpse handelsbeurs afzakten) een talk rond sustainable fashion.

Op de hoogte blijven? Word lid van de Close The Loop Facebook groep of volg Jasmien & Flanders DC via social media:

Wil jij ook een stem geven aan jouw verhaal? Kom hier meer te weten of het Your Voice, Your Mission traject!

Foto: Fille Roelants